BOSS NAK KUBURKAN BLOG NI, TAPI TAK SAMPAI HATI http://posto-posto.blogspot.com/

Rabu, Disember 31, 2008

Kad 2009 - 1430


amir ingin mengucapkan selamat ma'al hijrah 1430 dan selamat tahun baru 2009 kepada anda! Semoga kita semua terus ber'bloging wokeh!


Cool Burn Method (vid)

How To Start a Fire With a Battery


Hoh! heheh im going be an evil hehe it's help to burn campus down lol! and they would not find any lighter on me hehe..

Kad..kad..kad!!!

dari Faqiha

Selasa, Disember 30, 2008

FAQ Kenapa Susah Macam Haram?!

Salam

Sepanjang musim cuti yang penuh kebebasan sebelum masuk 12 hb ini, aktiviti yang aku buat.. aku  mencari tutorial dengan video how develop weblog. Adeh! susah macam haram! Hari tu (long-long time ago..) aku ada terbaca iklan di blog IEN (<--femes minah nih..)

Aku telah berbincang dengan Eriyza, dan bercadang untuk buat tutorial online iaitu Modified Template secara asas. (Advance2 aku xreti sgt haha!)
Hangpa nak join kah?
Sila lihat syarat2 dan reply komen di  ~Blog Eriyza~.

Begitulah per-cerita-an-nya dan ke-utara-an-nya. Tapi! aku terlewat. Aku ingat majlis keilmuan tu dibuat selepas tarikh 1 Januari, Tetapi dengan tidak atau secara mudahnya dengan kebetulan aku login ym.. huhu diorang dah mula / habis dengan kelas tu..sengal aku..

Sampai sekarang aku cari tutorial yang paling power! tapi dimanakah mereka ini berada..where are you bebeh.. Aku bukan nak bangunkan web! Tetapi setelah berkali-kali aku mencari dengan mendemo-strasian kesemua tutorial tu, aku dapat ilmu baru! Huh biarkan sahaja untuk aku membangga diri huuu~~ 

Aku bukan budak IT . Aku belajar semua ini sebab..sebab. Huhuhu! Pendapat aku, bidang komputer ini, semua jenis lapisan masyarakat yang samaada belum cukup umur untuk membolehkan masuk tengok wayang 18SG atau hadrcore, atau yang sudah boleh menonton tetapi tidak ambil jurusan peng-komputer-an masih boleh jadi seorang yang amatur. Huh baru nak noktah.

Selasa, Disember 23, 2008

Ucapan 2009!

salam

Card ucapan ni aku dapat dari syazana (Amir <-- Syazana <-- Fateen) (2 degrees). Macam ni, kawan syazana (fateen) mendesak dia untuk pass kan card tahun baru ni kepada 10 orang rakan blogger yang lain, tak tahu la kalu WP ke atau yang lain tak boleh kut..Walau apa pun ucapan dari aku..TRIMAS!!



Ucapan Fateen~

assalamualaikum w.b.t.
tahun baru 2009 hampir tiba.
happy pun ade.sedeh pun ade.
happy bab xsabar nak melakar pelangi di langit dan kenangan.
sedih bab 2008 tahun terindah buat ako.
ako blajar mcm2 tentang hidup :)
macam kate Oscar Wilde, "takde seorang pon manusia kat muka bumi ni
mahupun si jutawan
yang mampu membeli masa silamnya".
(cik fateen ni mmg si pemalsafah.hehe)
:DD
amik la kad ucapan ni buat kenangan,.. :D
ehhehe..
sume kene amik n tempek kat blog korang.
n pass la kat member2 korang yang lain.(xnak pass pon tape)
wat posting tentang ni k :)
iLOVEu
p/s : jgn lupe bagi komen tentang kad buruk ako nie..hehe


Sedih bercampur touching bila baca T_T terutama ayat "xnak pass pon tape", bak kata pepatah melayu kunos..jangan disangka lelaki tidak penah touching!. Buh'bye 2008!!

Jumaat, Disember 19, 2008

31 Hari Bekerja

Salam

Apa yang aku dapat selepas bekerja? Banyak perkara juga yang aku dapat lepas berhenti bekerja biar pun 3 minggu bekerja sentiasa stress dengan bos aku. Kadang kita rasa apa yang kita buat tu betul, tapi tidak sebenarnya.

Kita hendakkan pengalaman. Sebelum ni aku pernah kerja jadi caterer pun jumpa dengan ramai orang juga. Tapi yang tu guna fizikal. Kerja memang berat. Tapi yang kali ini pula guna mental. 

Kenapa tak guna fizikal? Sebabnya kerja kat CC yang cuma menyediakan perkhidmatan selain dari computer gaming memang rilek dan bosan. Pelanggan keluar masuk. Kadang jadi jaga, cashier, cleaner, cikgu dengan penterjemah. Tapi takde la terjemah sengat pun. Kut ada orang asing masuk kedai tak tahu guna komputer, masa macam ni nak test power .

Pelanggan yang paling bosan dengan benci yang aku pernah jumpa. Aku paling benci mat-mat bangla manymar vietnam atau negara yang terletak atas dari malaysia. Ada sorang mamat tu, print gambar 18sx kaler banyak giler. Bila aku cari siapa yang print gambar tu, semua tak ngaku. Sampai suatu masa tu aku dah syak kat mat vietnam ke mana entah, dia datang nak bayar internet. Aku tanya dia ada print ke tidak. Dia kata takde dan minta tengok gambar tu. Belek-belek, dia kata nak beli semua tu. Bengong tak pergi sekolah. Aku dah agak dia punya. Kali kedua pun cam tu juga. Sial.

Budaya zaman sekarang? Huh. Dah jelik aku tengok budak pempuan berlagak lelaki. Sekumpulan budak perempuan dengan lelaki (muda lagi/menengah) dukung bayi. Geng-geng anti-silau yang pakai spek mata besar. Penyakit anti-silau serius dikalangan lelaki-lelaki muda malaysia nih!. Lelaki yang dengan selambanya raba makwe dia yang pakai tudung baik punya depan aku. Aku geram tapi tak berani nak tegur, cuma bagi jelingan maut. Tapi rupa-rupanya pakwe dia kaki patah! ekeke hensem lagi aku. Bod'oh camne la boleh terpikat dengan mamat cam tu. Alahai fenomena..

AirAsia. KIta dapat tahu harga tiket semasa dan yang paling penting kita dapat tahu cara nak berkomunikasi dengan bapak-bapak dari indonesia. Kadang-kadang ada juga pelanggan yang dah berbelas tahun duduk kat malaysia tak pernah pulang ke negara asaln kemudia nak beli tiket untuk balik raya.

Terakhir, aku dapt suaikan diri dengan persekitaran. Adeh takde la teruk sangat. Cuma 2 minggu sebelum tamat tu aku selalu datang lewat. Kawan/pelanggan datang belanja makanan. Pelanngan datang duduk bercerita. Tapi faktanya 70 peratus pengguna internet adalah wanita! Takde rezeki huhu..

Kisah Sebuah Gambar


salam ini adalah gambar section J/Jauh untuk sesi semester 3 julai 2008. masa gambar  ini diambil semua belum berpecah mengikut major lagi. waktu ini kami baru habis projek carnival english. ketua projek wan/john. kelas ini yang paling sempoi. maklum kelas hujung pelajar lelaki yang lebih ramai dari perempuan.hampir semua masuk kepala. walaubagaimanapun kenangan tetap tinggal dalam kenangan. sekian

Rabu, Disember 17, 2008

Tag Dari Yana!

 This tag is from Yana!


1) Do you think you're hot?
err..mne ad..kool ad la..

2) upload your favourite picture of you?



3) Why do you like that picture?
sebab gambar ni bes..i am standing in front of you 

4) When was the last time you ate pizza?
pemenda jenis soalan..last month section J gathering. i'll put the pic later

5) The last song you listened to?
DJ Tiesto-Ten Seconds Before Sunrise

6) What are doing right now besides this?
err..instant messenging with one of my best frend fifah

7) What name would you prefer besides yours?
careful spell this name - amm'mir (not amer)

tag 5 people to do this


Kinah
Syazana
Ihsan
Hady Rashid
Ardini 


8)Who is Number 1?
err..a girl that love eat cookies and describe herself

9)Number 2is having relatioship with?
dono2 ;/ tanya la sendiri.


10)Say something about number 5?
love eat kopok 

11)How about number 4?
err..an arkitek from terengganu..i am proud have tranu'ese and fisherman blood!~

12)Who is number 3?
a school boy and maniac with software

~~~~~~~~

1. Sesiapa yang kena tag, 10 sesuatu berkenaan orang yang men'tag' dia.
(tentang aelynne)
dia nih seorang wanita a.k.a perempuan @ girl
dia nih 1 fakulti dengan memb aku..tapi aku x rasa la dia kenal memb aku kat upm tu..
tak tahu nape dia letak aelynne stupi diary..npe eh? keciankan? xkecian ke? ala bagi la kecian skit..
aku rsakan..nick name dia alin kut..bukan alim ye..
dia nih ada balak daa..
dia ni ad facebook friendster mypace ngn blogspot..msti dia nih ramai memb kan?
dah bape dah eh pasal dia nih..1..2..3..4..5.6...baru
ouh! dia salah link friendster dia la! sbbnya kalau anda klik..msti fi'direct ke fs anda!
dah la stakat nih..aku baru kenal dia..dia pun baru kenal aku..


2. Orang yang kena tag kena tulis tentang dirinya.
nama aku? - amir
umur? - 19..+1 =19
jantina? - jap eh..uiks! huh! lelaki!



3. At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names.
nope

Khamis, Disember 11, 2008

Vagetoz - Betapa Aku Mencintaimu
Betapa aku mencintaimu
dengan sepenuh hatiku

B
etapa aku menyayangimu
lebih dari yang kau tahu

syuuu…huuu..ooo..ooo

Inginku bahagiakan dirimu
setiap saat bersamaku

Seperti janjiku kepadamu
takkan pernah ku ingkari

[reff]
Aku kan slalu ada di dekatmu
Aku kan slalu menemani harimu
Kau harus tau betapa aku
Mencintaimu…wow…

ooo… ooo… ooo… ooo…
ooo… ooo… ooo…

Betapa aku mencintaimu

With everything inside of me…
******



To download Vagetoz - Betapa Aku Mencintaimu click here

Ahad, Disember 07, 2008

Kisah Seminggu Lalu

Kisah seminggu lalu. Seminggu dua yang lepas aku dah siapkan 2 3 layout untuk friendster kawan-kawan aku. Adeh letih nak siapkan untuk satu layout tu. Ada sampai 3 hari untuk cari basic background sahaja sebelum di'chopping menggunakan photoshop. Tapi rasa puas hati juga bila dah siap. 
 
Dalam seminggu tu juga aku kena sound dengan bos aku sebab guna komputer. Malu. Depan pelanggan dia sound, sampaikan pekerja yang lama berhenti guna komputer. Tak profesional. Tu kali kedua aku kena sound. Bukan apa kerja jadi jaga cashier bosan tahap hyper-market. Aku ingatkan rileks atau sempoi je kerja di cyber cafe nih tapi bukan! Duduk pun kena perli, guna komputer kena sound..bo'doh pe.. Tinggal lagi seminggu untuk genap sebulan, untuk aku berhenti kerja kat situ! 

Dalam seminggu tu aku fikir cara untuk kumpul duit banyak. Dalam seminggu tu juga aku saja usya-usya pelanggan kedai surf internet. Bosan weh. Balik rumah buka komputer, bosan, tengok tv, tidur. 21 hari kerja tiada cuti. Apa-apa pun aku nak berhenti bila dapat gaji nanti!

Kad Raya Aidilifitri!

Ouh sempena raya ini, entry yang ini aku khaskan untuk tayangkan kad raya sesiapa pun yang penuh kerelaan hati nak bagi kad raya pada aku. Jadi joom pass-pass kad raya! Selamat Hari Raya Aidilfitri ye!


 
KAD RAYA INI AKU TUJUKAN
 :.Izati.: - Sepupu aku ar 

:.JIj@tengilin.: - otai volleyball micet! 

:.Wajihah.: - member micet.. 

:.Azhar Nobi.: - member micet..


:.SembangKomputer.: - Blog Tutor 


:.HaSNie FaLiNa.: - Member Blogger 

:.Zara.: - Member Blogger

:.Ihsan.: - member blogger 

:.Yana.: - member Blogger

:.Farin.: - membe Blogger 

:.iEn.: - member Blogger

:.Ardini.: - member Blogger 

:.Fareesya.: - Member Blogger 


:.Kinah.: - Member Blogger 


:.Hanis.: - Member Blogger 


:.Syazana.: - Member Blogger 


:.Atiqah Adnan.: - Member Blogger 


:.Najwa.: - Member Blogger 


:.Hady Rashid.: - Member Blogger

 

Award Dari Syazana dan Cacen!!

 
Hoho! [Syazana] bagi aku award~ ades! mesti buat sendiri nih! apa-apa pun, terima kasih Syazana walaupun terlambat updated ye! :*

Ini pula dari [Cacen's Crew]!! Adeh siapa jadi crew dia huh?
Teks ucapan dia ---> "anda kini adalah ahli krew/skrew cacen"  
hoho aku rupanya crew dia.

Picture Tag!

salam

*Tag dari Kinah kookis!
Take a recent photo of yourself OR take a picture of yourself RIGHT NOW.
DON'T change your cloth. DON'T fix your hair, just take a picture.
Post that picture with NO editing
Post this instruction with your picture. Tag 10 people to do this.


******


MY PICTURE 

Hoh! sebenarnya aku tiada gambar baru buat masa sekarang nih. Maklum ler telefon 10 20 tahun lepas kemera tak power. Jadi nih je la tag dari aku hoho~

Pass tag ini kepada --->
Sis Zara! (<--dia minat gile amik gambar)
Syazana! (letak je!)
Dini! (dia terel bi~)
Ihsan (err..)
Hady (arkitek keje kat dubai nih)

Rabu, November 19, 2008

Tag Farina??


Here are the rules:

1. List these rules on your blog.

2. Share 7 facts about yourself on your blog.

3. Tell 6 unspectacular quirks of yours.

4. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.

5. Link the person who tagged you.

6. Leave a comment for each blogger.

* 7 facts about me

---> bangun lewat
---> masih belajar dalam banyak perkara
---> ada lesen keter ngan muto..L
---> tapak kulit tangan ngan kaki aku manja nak mampus
---> aku benci couple bengong yang bemesra depan aku!
---> aku kurus
---> errr...aku budak baik?


* 6 unspectacular quirks about me

---@ layan dokumentari
---@ layan genre house, trance
---@ nak jadi astronomi!
---@ rabun jauh
---@ tidur bangun awal
---@ benci bau dunk-hill (kuat gler weh bau jenama mnda nh)



* 7 people to tag
Jij
Yana
Dini
Kinah
Ihsan
Kak Zara
Hady

Selamatmenjawab~~

Kereta Calar??!!

Sehari hujan


Salam

2 hari lepas panas, hari ni seharian hujan.. Hari Sabtu hari tu aku pergi cari kerja kat bandar --> mak aku asyik tanya bila nak pi cari kerja~. Aku  pergi cuba nasib kat Kuantan Parade huhu aku terperasan kat 1 kedai tu ada signboard "Jawatan Kosong" kat  depan kedai dia, nama kedai tu Cd Acces atau cyber cafe kat tingkat paling atas sekali kat KP, tokey dia lak Mr Wong/Gary.


Fuuhh interview kerja kali kedua..
Aku mula tak berani la juga nak p request terus minta kerja kat situ. First sekali aku buat!.. aku helo kawan aku dulu kut dia nak keluar bandar leh tolong pi temankan aku. Kedua!.. kawan aku tu tak jadi keluar bandar pula dah..


Adei..
Aku tengah kesengalan waktu nih. Kalau balik sekarang..confirm kena flying kick dengan mak aku. Kalau pergi request..malu+segan+malusegan! dengan orang (customer) kat situ.


Kisah malam sebelum tu (Jumaat malam)
Aku saja bawa kereta mak aku pi ronda-ronda 1 kampung nih <--dah terel main clutch.. Mula-mula keluarkan kereta dari rumah tu ok je..balik nak masukkan kereta kat dalam rumah...boleh pulak tepi sebelah kiri kereta tu bergeser dengan tiang batu rumah??!!! WTH! sccccrrreeeeetttt~ mendayu-dayu manja gtu bunyi~. Aku berhenti turun tengok..alah buduhnya tergeser! Calar! Jiran depan rumah aku datang tengok. Adei mujur dia tak geleng kepala (kalau geleng maknanya teruk gileerrr). Dia kata..

"amir ada lesen tak nih bawa kete?"
"takde pun"
"hahaha~ biasa la tu calar2 kalu orang baru nak mula bawa kete"

Abah aku takde kat rumah, mak tidur. Tapi aku cuak gilerrr babeng!! Sebelum nih penah accident kereta juga. Bumper belakang kereta abah aku pecah sebab terlanggar benteng longkang! Adei masa tu abah aku mampu lagi tersenyum :) hehe..

Sabtu
Aku nekad pi request kerja! Tokey cakap2 cerita serba-serbi pasal cc dia kat aku. Aku usya-usya kat belakang tengok pekerja dia rilek je (aku tak tau pun sape yang jadi pekerja dia time ni).

Dapat!
Last sekali dia kata..

"okey la macam ni, saya suka tengok awak, hari isnin nih awak boleh datang mula kerja"
"eh? dapat dah ke en.?"
"haah.Ini kad saya.Kalau ada apa2 kotek la ye"

Gumbira aku lala~

Rumah
On the way nak balik tu, adik aku hantar mesej

"abang amir mak dah tau kereta tu calar"
"ouh yeke"

Mak aku rilek je kat kerusi. Mak aku tanya pi mana, aku jawab pi keluar bandar pastu beritahu dapat kerja bla..bla.. Mak aku pun start tanya pemenda yang jadi kat kereta dia. Adei aku pun beritahu bla..bla..

"hmm..kalu camtu ganti pakai duit gaji ye"
"iye.."

 Huhu tu la yang berlaku minggu lepas. Lepas dari tu aku bawa lagi kete mak aku tu hehe..


Selasa, November 11, 2008

Cuti Sewel Dah Mula!!

Salam

Hoho cuti semester dah mula!! Apa aktiviti aku nak buat cuti nih ye? hmm.. Aku ada projek adobe. By the way aku nak ucapkan salam cuti + menjawab final + dan cuti! Untuk semua! Hoho kepada yang tak dapat bercuti contohnya RCMP (<--kawan laki aku belajar nursing kat sini) semoga belajar dengan tenang ye. Untuk calon SPM semoga berjaya! jawab! dengan cemerlang! Untuk budak kampus atau masih terasa budak kampus, cuti la dengan aman. Meh pakat pi cari part-time work bebeh!! Huihuihui..sekian.

Isnin, November 10, 2008

Dari Amir Haddatsa

Salam

 Ngantuknya~~




 Fuuh! aku tujukan card ni pada nama yang dibawah V


Jonas Brother - Love Bug

Jonas Brother - Love Bug
Nick:
Called her for the first time yesterday(OMG)
Finally found the missing part of me
Felt so close, but you were far away
Left me without anything to say

Joe:
(chorus):
Now I'm speechless, over the edge, I'm just breathless, I never thought that I'd catch this LOVE BUG again
Hopeless, head over heels, in the moment, I'd never thought that I'd get hit by this LOVE BUG again

Talking:
Dude, I don't know
I'm Eating
...diabetes...
(mumbling)
No WAY, John Taylor!!!
NO WAY!!!
(mumbling)(again)
Unbelievable

Nick:
I can't get your smile out of my mind
Joe: (I can't get you out of my mind)
I think about your eyes all the time
You're beautiful, but you don't even try
Joe: (you don't even, don't even try)
Modesty is just so hard to find

Joe:
(chorus)
Now I'm speechless, over the edge, I'm just breathless, I never thought that I'd catch this LOVE BUG again
Hopeless, head over heels, in the moment, I'd never thought that I'd get hit by this LOVE BUG again

Nick:
Kissed her for the first time yesterday
Everything I wished that it would be
Suddenly, I forgot how to speak
Hopeless, Breathless, Baby can't you..see

Joe: NOW I'M!!!!!!!!

Kevin,Joe,Nick:
(chorus)
Now I'm speechless, over the edge, I'm just breathless, I never thought that I'd catch this LOVE BUG again
Now I'm hopeless, head over heels, in the moment, I'd never thought that I'd get hit by this LOVE BUG again!!

ohhhhoh LOVE BUG AGAIN! 


To review this song? Click play on the media player. Download

4 Web Online Yang Jadi Pilihan

Salam

Baru lepas balik dari gathering section J kat pizza hut Tampin. Adei kenyangnya~

4 laman web yang menyediakan perkhidmatan online yang anda patut tahu.
- Convert video to mp3

******

Convert video to mp3

Bagi anda yang memerlukan platform untuk download lagu dari laman web video cth; youtube, metacafe, dan sebagainya laman ini sesuai untuk anda mendownload lagu dari laman web berkenaan atau bahasa mudahnya, mengekstrak lagu dari video berkenaan. Laman web ini menyediakan perkhidmatan yang berkualiti walaupun lagu diekstrak secara online dari laman video. Memory lagu juga bersaiz sedikit kecil banding dari saiz mp3 yang asal. 

pastikan anda ingat nama lagu yang anda download nanti ye.

-------------------

Convert FLV to mp4

Pasti ramai yang sudah tahu platform untuk mendownload video ini. Laman ini menyediakan perkhidmatan mendownload video dari laman web cth; youtube, metacafe dan sebagainya dalam 2 format, iaitu flv dan mp4. Bagi yang sukakan kepuasan video, elok mendownload dalam format mp4.
pastikan tiada "&feature=channel" dihijung URL video anda.
http://keepvid.com/

-------------------

Free mp3 download

Bagi anda yang tiada perisian P2P untuk mendownload lagu didalam komputer anda, laman ini sesuai bagi anda untuk mendownload lagu. Laman web ini merupakan platform untuk mendownload lagu inggeris terus ke komputer anda. Bagi aku laman web ini adalah unlimited download. Anda taip sahaja nama atau tajuk lagu dibar yang disediakan, berpuluh (mungkin) lagu yang sama anda mempunyai pilihan untuk memilih dan terdapat juga top download song untuk anda.
laman ini cuma menyediakan lagu inggeris sahaja (mungkin)
http://www.airmp3.net/

-------------------

Project Playlist

Laman web ini aku dapat dari friendster Kinah. Laman ini menyediakan playlist lagu untuk anda, malahan anda tidak perlu menunggu masa yang lama untuk buffering suatu lagu berkenaan. Namun begitu anda harus mempunyai akaun untuk nempunyai pilihan lagu yang sendiri. Bagi aku laman ini ibarat hasil titk peluh petani pemain lagu yang kedua selepas mp3 laptop saing aku ini. Anda boleh embbed playlist ini kedalam profile friendster atau blog anda.
senang nak digunakan
http://www.playlist.com/

Khamis, Oktober 30, 2008

Award Dari Hanis

Salam



Petikan ucapan Hanis
"err..trimas kerna saport blog gue.. 
untuk itu ber'bi-li-on zat-ga-li-on trimas..
untuk itu..gue err.. kawe..dengang pnuh prasaang penuh penghomatang untuk wi pado demo award ini.."
Demikian sudah ucapan dari beliau.


Thanx untuk Hanis!
p/s: blog dia ada pengaruh juga..

Rabu, Oktober 29, 2008

Makian Seorang Makcik

Salam

Sedap lak maggi ayam yang qowiy masak ni

Baru-baru ini aku terdengar percakapan dari jiran belakang rumah aku. Dia seorang makcik dan aku agak dia seorang pengasuh.

Situasi waktu tu, tengahari dan baru lepas mandi.
Bilik aku belakang sekali dari sekian bilik yang ada kat dalam rumah teres yang disewa ni. Waktu tu aku tengah bersiapkan diri, tiba-tiba aku terdengar orang tengah tengking kat belakang. Aku pergi jenguk, ada seorang makcik dan 2 orang budak lingkungan 3-4 tahun yang dia tengking masa makan tengahari. Belakang tu tempat yang kotor kemudian menghadap longkang..

Disebabkan jarak antara rumah xde la jauh mana, dengan jelas dan pasti makcik tu cakap cam ni kat budak yang dia jaga tu...


Apa yang kau main dengan makanan tu bodoh! Ko jangan nak main dengan nasi nih! Makan cepat bangang!

Ayat ni la yang aku dengar masa tu. Adei kecian budak tu. Bukan salah dia nak main dengan makanan tu. Alah budak kecik ditengking-tengking macam tu, nampak sangat makcik tu cam jenis kureng mesra.

Aku dulu nakal gak. Siap lari balik kerumah aku sendiri walaupun petang tu lepas habis tadika, aku kena balik kerumah asuhan aku. Tapi aku taknak, sebab mak angkat (tukang jaga aku time tu) ok dengan aku adik beradik, tapi anak-anak dia cam aram perangai dera mental kitorang time tu. Tu pasal aku lari dari pergi rumah diorang. Adei macam baru je berlaku benda ni sume..

Tapi pasal area rumah sewa aku ni, selain dari makcik kat belakang tu, sebelah rumah aku nih pun sama juga..


Sehari selepas peristiwa tu berlaku, dikeheningan pagi sabtu. Ayah diorang ni tiba-tiba marahkan anak yang diorang asuh. Aku tak tahu apa sebab dia marahkan budak tu, tapi yang pastinya banyak kali aku dengar dia kata "kau nih bodoh la!". Adei aku benci orang2 tua2 sengal2 macam ni.


Cuba fikirkan kalau kelak anak anda diperlakukan begitu dibelakang anda...

Khamis, Oktober 23, 2008

Penghargaan Dari Kak Zara.

salam

 

"Love is like swallowing hot chocolate
before it has cooled off.
It takes you by surprise at first,
but keeps you warm for a long time."

hoho banyaknya penghargaan dari kak zara..
simple cam nasi lemak simple arr.. ^,^
trimas kak!

p/s: artikel ini telah di'edit

Selasa, Oktober 21, 2008

80 Tag Pasal Aku

[01] Real name:
amir syazani bin othmaniah (ingat nih!)

[02] Nickname:
amir

[03] Status:
single
tpi stil laku lgi ye..

[04] Zodiac Sign:
scorpio
[05] Gender:
male spiesis

[06] Age:
19
[07] High School:
tadika
l
smk alor akar
l
smk paya besar

[08] Collage
universiti kuala lumpur

[09] Height:
aku agak 170+ kut..

[10] Weight:
adei 57kg

[11] Do you like yourself:
suka gak ar..tapi itu aku

[12] Piercings:
huh? pmnda nh?

[13] Right or left:
aku normal.. right

[14] Are you a freak :
hmm..x ah! gler pe??
..tp ad gak kadang2 tu..

[15] Hair:
standard ikal arr
standard hitam arr

[16] Skin:
coklat itu manis hahah~

[17] Allergic:
aku normal
..xde allergic lor..

[18] What are you doing now:
tengah sibuk taip jadah nih

[19] What will you doing 1 hour later:
tdo kut..
xpun main cs..
xpun study..exam nak dekat dh weh

[20] What will you doing 10 years later:
Kawen da ko.. da ada kerja tetap

THE FAMILY

[21] Live with mother/father/parents/family:
solan pe nih??
tinggal ngan famili ar!

[22] Siblings(included you):
semua 4
aku sulung
sorang pas spm
sorang f2
sorang s2

[23] Eldest:
amir
..aku amir..
 

[24] Youngest:
nurul ain nadhirah
8 tahun

[25] Love/hate your family:
solan pe nh??
sayang teramat sampai aku penah bersemangat nk balik rumh even tpksa naik bas lompat!
..letih weh..

THE LOVE

[26] You found your another half:
sampai skang aku tak jumpa pncuri tulang aku nih!
korang ke ha???

[27] If yes, who is he/she:
if no?

[28]Who you want he/she to be:
isteri yang baik
terima aku seada
sporting
solehah

[29] Time(s) you in relationship:
errr..baru sekali..
..panjang ceritanya..

[30] Ever woo boy/girl:
buat2 tu ad la
..aku nk flirt pn x reti..

[31] Anyone woo you before:
mtah arr..xde kut

[32] Did anything wrong to your other half:
mana ad..sengal!

[33] What was/were the wrong you had done:
sape suruh dia curang!

[34] Ever argue with your other half:
mana ad..sengal!

[35] You with your other half since:
3 bulan je
..nih past tense ye..

[36] Are you straight/lesbo:
aku budak baik
..dah semestinya normal/straight..

[37] Reasons you love your other half:
kalu aku jumpa pencuri tu
petama - dah dia jodoh aku
kedua - ati aku dh terpaut kat dia
ketiga - ..
..cukup ar..
privacy

[38] You and your other half in which stage:
ouhoh aku akan jadi gila sbb solan nh!

[39] You woo he/she or he/she woo you:
aku ngurat dia

[40] Ever think of marry he/she:
xde kut..
..tp kalu dh jodoh..

THE FRIENDS

[41] Your first best friend:
zaman keciiik dulu
zikril
shahril

zaman besa pnjang
x ingat

[42] Your first enemy:
cikgu bm aku time darjah 1
math (matematik)
..peduli pe..

[43] The friends you love the most:
hoho ramai arr

[44] The enemy you hate the most(1only):
pembuli

[45] Your most beautiful girl friend:
mak ngan adik aku

[46] Your most handsome boy friend:
aku arr

[47] The kind of girl you hate the most:
strict nk mampuih
nak tiru pn x bagi
garang
suka tnjuk kemaluan..x tutup aurat ar
utamakan g/bf

[48] The kind of boy you hate the most:
perasan endsom..berlagak..terlalu memaksa - farin

[49] You fall in love with your close friend before:
ada ar juga..tp cam gtu2 je..

[50] Your best friend is your ex-lover:
x ah
..x smpai pn level best frend..

[51] If your friend backstabbing you:
ouh mtah la

[52] If your friend betray you:
memang mati ar dia..

[53] If your friend woo your lover:
ouh..yang nih..
..x ter'pk lagi..

[54] If your friends fall in love with you:
ouh..depends la..
..tapi besenya aku lari jauh..

[55] If you fall in love with your best friend:
i luv u

THE STUDIES

[56] Are you a good student:
x ah..skit2 tu bleh la

[57] You always done your homeworks/assignments:
msti ler..aku kan budak baik

[58] The teacher/tutor you love the most:
en. Jasmy..bes gler klas intreponeur dia!
sporting tahap hyper-market
dh sporting koooool je~

[59] Always late to school/college:
sekolah - sekali je aku terlewat dh tu kena rotan
u - depends on priority n time

[60] Your class:
solan nih tak paham ler..kelas pe wei!

[61] You love your seniors:
yes n no

[62] Senior who you love the most:
aku dari skola lagi mmng pesen x rapat dengan senior

[63] Your classmates good/bad:
sect J is KOOL!

[64] Excellent result classmate:
insyallah aku

[65] Laziest classmate:
insyallah bukan aku
..x tau ar sape..
THE PEOPLE

[66] Smart people:
bodo2 tapi bijak gler
dresing cam haram tapi bijak gler
tak terlibat dgn maksiat

[67] Stupid people:
dresing bajet power
drug alco remp
kaki tino kaki jate kaki dedah
..dan sewaktu..

[68] Good looking people:
good looking type
..korang la..

[69] Ugly people:
rupa huduh perangai pun huduh

[70] Funny people:
err..tak tau ar

[71] Cute people:
ladies

[72] Bad people:
hoho "matlamat menghalalkan cara"

[73] Honest people:
berlaku seadilnya

[74] Acting people:
actor actress
..hipotenus..

[75] You are what kind of people:
tak tau ar..kat atas tu semua ad kat aku
kecuali no 67, 69, 71, 72..

THE PREFER

[76] Lip or eyes:
both leh x?

[77] Hugs or kisses:
hehe..
aku nak both!

[78] Shorter or taller:
taller

[79] Hesitant or spontaneous:
both

[80] Nice stomach or nice arms:
xtau2

[81] Listener or talker:
Talker and Listen..

[82] Romantic or rich:
Romantik

[83] Good husband or Good Father:
pemenda nh?
THE FUTURE

[84] Age to get marry:
26-7 thn

[85] Numbers of kid(s):
5 dah ler..
bkn nak wat myteam pn..
kecian bini aku

[86] Career:
jurutera kimia

[87] Salary:
USD5k

[88] Retirement age:
60 thn..

[89] Properties value:
mtah ler

[90] Wishes:
be a good guy person
segala perjalanan hidupku mengikut apa yang telah dirancang
lahir dalam keadaan yang elok..mati dalam keadaan yang aman
berusaha sehingga tamat degree chem engi
menjadi lelaki yang lebih soleh daripada sekarang

ouhoho pass kat dini, kinah, ihsan, yana ngan hanis lak!
kak zara dh jawab kan..letihkan?

Ahad, Oktober 19, 2008

End of EduFun Day 2008

Rabu, Oktober 15, 2008

Penghargaan Dari Zara.

Salam



Hoho..trimas ye kak zara!
psst dah lama tak bual...

Ahad, Oktober 12, 2008

EduFun Day 2008

 
kalau de bran jom r join aktiviti section J yg bertempat di B.T 4 pd 19 oktober ini bermula pda pkl 8 pgi...

antara aktiviti2 yg akn diadakan ialah WORD HUNT CHALLENGE AND SPEED TYPING...

Word Hunt Challenge : satu group rm5 je..

(hadiah dy wang tunai + hamper)

wang tunai dy up to rm 150 beb..

takkan x nak kot org bg duit free??

masuk jgn x masuk...

Speed Typing Competition : haa.. spesyel siot game nie.. ak fokuskan game nie kat chatters, tak kesah laa ym ke gtalk ke.. jugak terbukak kat bloggers.. hoh0.. korg mesti laju je menaip.. so0o0, buktikannya.. kitorg nga cr the fastest finger in unikl micet.. huhuhu~ sape menng dpt badge- speed typing comp.-winner... takke smart tue.. hadiah smpai tmpt no 8...

so0o0.. cpat2 jd 8 org terpantas dlm micet nie.. heheheh~

bnyk hadiah utk dmenangi antaranya WANG TUNAI dan HAMPER

sbarang pertanyaan sila bjumpa

AZHAR-D002

ROZILA-A201


Sabtu, Oktober 11, 2008

Ayat-ayat Cinta 2

Salam

Perhatian: Artikel ini pernah ditulis diblog ini sebelum ini. Sila klik untuk direct terus.

Huhu..memang sadis tahap hyper-market cerita nih.
malam semalam (10 Oktober) kat tv3 kali ke3 aku tengok filem ACC tapi tak pernah satu pun habis aku tengok.
Budak rumah aku cepat2 berkejar pergi duduk kat meja VIP. Fuh! Kemudian datang lagi budak rumah lain join sama. 2 meja penuh depan tv! (<--- budak laki)

2 kali tengok tak sampai pun separuh jalan, sekali tengok (10 Okto) cerita nak dekat habis. Adei nape la aku tak pernah2 tengok sampai habis?? Kawan aku ada yang dah 2 3 kali tengok..tak kira arr laki atau perempuan..sama je..2 2 spiesis nih layan ACC nih.

Cerita ni dalam novel lagi best layan. First novel yang aku pernah habiskan dalam hidup aku tu~

Lagu pilihan aku!

Jalan Cinta" (Sherina)

Semua resah hati manusiamu
Untuk membagi kisah atas nama cinta
Butir air mata di setiap sujudmu seperti tak pernah cukup untuk menjagaku
Jangan butakan hati menjadi cinta yang semu....oo... Cinta yang semu

Kau hembuskan ayat-ayat cinta untukku
Di sela doa dalam malam-malam yang sunyi

Ampun yang engkau pinta dalam semua keraguan yg tlah meliputi jiwamu
Semoga akan membawa cintamu

Pada diriku dalam jalan dan ridho-Nya
Jangan butakan hati menjadi cinta yang semu...oo... Cinta yang semu

Kau hembuskan ayat-ayat cinta untukku
Di tengah terik matahari dan dinginnya malam
Kau panjatkan ayat-ayat cinta pada-Nya
Melindungi dan menjaga kisah cinta kita...

Review dan download Jalan Cinta
Sherina - Jalan Cinta




Laman web rasmi Ayat-ayat Cinta

Rabu, Oktober 08, 2008

Carnival English Day

Salam

Hoho~ dah lama aku tak update blog nih sejak dari minggu lepas lagi.

Bulan nih banyak sangat bajet nak dikeluarkan, dah lepas kira-kira baki tinggal $$$ lagi.
Adeh..

Bulan ni Carnival English Day akan diadakan pada 21 Oktober (selasa) ni. Semua seksyen semester 3 akan mengadakan sebarang aktiviti yang berkaitan dan bersesuaian dengan tema English Day. Karnival ini diadakan dalam sehari sahaja, tapi semenjak dari awal semester lagi kami terpaksa membuat perancangan untuk sehari ini. Antaranya mock meeting, setiap kelas/seksyen diwajibkan memilih ketua, setiausaha, bendahari, dan ajk. Pemilihan tempat atau bilik telah dibuat pada bulan lepas supaya setiap kelas atau seksyen tahu tempat atau aktiviti mereka dimana. Walaubagaimanapun pada permulaan, bejet terpaksa dikeluarkan setiap kelas terlebih dahulu. Micet dikatakan hanya mengeluarkan RM300 untuk setiap kelas.

Fuuh! sebenarnya susah juga nak organize sesuatu event atau function nih! Kelas aku buat aktiviti Spell-it-right alah macam dalam tv tu. Tapi kami ada juga selitkan aktiviti sampingan selain SIT tu. T-shrit, banner, id kad, dan tempat untuk berlansung aktiviti tu dah kami siapkan. Sebagai sokongan kepada modal, kami juga membuat jualan biasa-biasa je..

Mulanya kami nak juga buat benda nih secara grand. NST, WC kami dah cuba mohon untuk jadi penaja tapi, adeh diorang tak balas permintaan kami tu. Kemudian baru-baru nih masa cuti balik raya, ada yang nak try minta kat famili diorang, tapi seposen pun tak dapat.. adeh UniKL belum sefemes IPTA lain untuk diorang melabur..

Selasa, Oktober 07, 2008

Kami The Movie

Salam

Baru-baru ni (selasa malam) aku, Hafiz, Wan, Budin pergi tengok filem KAmi The Movie! Hehe. Mulanya Wan kebosanan tahap hyper duduk kat rumah, yela takde aktiviti lansung! Meh baca perbualan yang terjadi kat dalam rumah usang ni.

******

Wan: Fuuh bosannya..
Dia pergi baring

Wan: Amir jum tengok cte Kami?
Aku: ko serius ke?

Wan: Bosan bodo..

Wan telefon..

Wan: Amir jum arr tengok cite Kami..
Aku: Betul ke? aku pun bosan gak nih.. 

Wan: Jum arr
Aku: Ko kontek arr Budin suruh balik


Wan telefon

Aku: Budin kat mana? Dia nak ikut ke?
Wan: Mtah arr dia otw nak balik..dia nak ikut.

Aku: Kalu cam tu bia aku check cite tu tayang pukul berapa..nak tengok kat mana?

Wan: Kat Dataran (Dataran Pahlawan)

*****

9:10 malam berkejar pergi Ayer Keroh Melaka.
Di Dataran filem Kami mula pukul 9.50. Jadi kami pergi ke Melaka Raya, MBO.
Di MBO filem tu mula 10.15 kami sampai pula masa tu tepat jam 10 (jam tangan aku ler)..



+++sinopsis untuk Kami The Movie+++

Hidup ini memang palat. tapi esok masih ada

Filem "KAMI" mengekalkan Liyana Jasmay sebagai Lynn, Syarul Ezani (Ali), Nas-T (Abu), Juliana Evans (Sofie) dan Zayanah Ibrahim (Adii) juga Zahiril Adzim sebagai (Boy). Ia meneruskan kisah lima sahabat ini yang bakal meninggalkan zaman sekolah.

Lynn, tanpa diketahui rakan-rakannya telah berpindah dari kampung bersama ibunya untuk membina hidup baru setelah Lynn didapati bekerja untuk Boy, seorang pengedar dadah.

Lebih mengeruhkan keadaan, Lynn yang menulis majalah terbitannya sendiri iaitu KAMI dibawah nama samaran Teka Teki telah menyumbangkan ulasan yang mengkritik pedas band Ali di dalam sebuah majalah muzik tempatan. Dalam kesukaran menyembunyikan rahsianya, Lynn mendapati semua rakannya juga mempunyai rahsia masing-masing.

"KAMI" bermula dengan Abu melarikan diri dari rumah akhlak untuk bersama Ali meraikan hari terakhir Lynn, Sofie dan Adii menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia. Namun, kegembiraan mereka tidak kekal apabila kehidupan lampau Lynn kembali menghantui dan mencetus konflik lalu memaksa setiap daripada mereka untuk berhadapan dengan pergolakan hidup masing-masing dan membuat keputusan yang bakal mengubah hidup mereka buat selama-lamanya.


Layan je~

Sabtu, Oktober 04, 2008

Foto Episod Raya

Salam