BOSS NAK KUBURKAN BLOG NI, TAPI TAK SAMPAI HATI http://posto-posto.blogspot.com/

Ahad, Disember 07, 2008

Kisah Seminggu Lalu

Kisah seminggu lalu. Seminggu dua yang lepas aku dah siapkan 2 3 layout untuk friendster kawan-kawan aku. Adeh letih nak siapkan untuk satu layout tu. Ada sampai 3 hari untuk cari basic background sahaja sebelum di'chopping menggunakan photoshop. Tapi rasa puas hati juga bila dah siap. 
 
Dalam seminggu tu juga aku kena sound dengan bos aku sebab guna komputer. Malu. Depan pelanggan dia sound, sampaikan pekerja yang lama berhenti guna komputer. Tak profesional. Tu kali kedua aku kena sound. Bukan apa kerja jadi jaga cashier bosan tahap hyper-market. Aku ingatkan rileks atau sempoi je kerja di cyber cafe nih tapi bukan! Duduk pun kena perli, guna komputer kena sound..bo'doh pe.. Tinggal lagi seminggu untuk genap sebulan, untuk aku berhenti kerja kat situ! 

Dalam seminggu tu aku fikir cara untuk kumpul duit banyak. Dalam seminggu tu juga aku saja usya-usya pelanggan kedai surf internet. Bosan weh. Balik rumah buka komputer, bosan, tengok tv, tidur. 21 hari kerja tiada cuti. Apa-apa pun aku nak berhenti bila dapat gaji nanti!

5 Commentores:

Lihat Fikir berkata...

malu giler kene sound depan pelanggan, tp ko kene selamber je la.. klu da keje tu, memang adat le kene marah... he he..
amir, leh tukar2 link dgn aku? aku da letakkan link ko ke blog aku, jd ni link aku: http://kedaigambarku.co.cc

ni blog baru aku, http://lihatfikir.blogspot.com

XxmatxX berkata...

warghhh saba2 keje mmg camtu.. hak3
yg penting niat tu..mesti baik hehe..

AmirHaddatsa berkata...

yerp..ish niat aku bek la..
dah 2 sems aku duk rmh je..ish2..
ouh yg psl aku cri keje tu ad kait dgn entry kereta calar..

hanis berkata...

banyak keje lain dik oiii.
kat hyper market banyak....
hehehe~

faqiha berkata...

suke tgok gbr tu :)