BOSS NAK KUBURKAN BLOG NI, TAPI TAK SAMPAI HATI http://posto-posto.blogspot.com/

Rabu, November 19, 2008

Kereta Calar??!!

Sehari hujan


Salam

2 hari lepas panas, hari ni seharian hujan.. Hari Sabtu hari tu aku pergi cari kerja kat bandar --> mak aku asyik tanya bila nak pi cari kerja~. Aku  pergi cuba nasib kat Kuantan Parade huhu aku terperasan kat 1 kedai tu ada signboard "Jawatan Kosong" kat  depan kedai dia, nama kedai tu Cd Acces atau cyber cafe kat tingkat paling atas sekali kat KP, tokey dia lak Mr Wong/Gary.


Fuuhh interview kerja kali kedua..
Aku mula tak berani la juga nak p request terus minta kerja kat situ. First sekali aku buat!.. aku helo kawan aku dulu kut dia nak keluar bandar leh tolong pi temankan aku. Kedua!.. kawan aku tu tak jadi keluar bandar pula dah..


Adei..
Aku tengah kesengalan waktu nih. Kalau balik sekarang..confirm kena flying kick dengan mak aku. Kalau pergi request..malu+segan+malusegan! dengan orang (customer) kat situ.


Kisah malam sebelum tu (Jumaat malam)
Aku saja bawa kereta mak aku pi ronda-ronda 1 kampung nih <--dah terel main clutch.. Mula-mula keluarkan kereta dari rumah tu ok je..balik nak masukkan kereta kat dalam rumah...boleh pulak tepi sebelah kiri kereta tu bergeser dengan tiang batu rumah??!!! WTH! sccccrrreeeeetttt~ mendayu-dayu manja gtu bunyi~. Aku berhenti turun tengok..alah buduhnya tergeser! Calar! Jiran depan rumah aku datang tengok. Adei mujur dia tak geleng kepala (kalau geleng maknanya teruk gileerrr). Dia kata..

"amir ada lesen tak nih bawa kete?"
"takde pun"
"hahaha~ biasa la tu calar2 kalu orang baru nak mula bawa kete"

Abah aku takde kat rumah, mak tidur. Tapi aku cuak gilerrr babeng!! Sebelum nih penah accident kereta juga. Bumper belakang kereta abah aku pecah sebab terlanggar benteng longkang! Adei masa tu abah aku mampu lagi tersenyum :) hehe..

Sabtu
Aku nekad pi request kerja! Tokey cakap2 cerita serba-serbi pasal cc dia kat aku. Aku usya-usya kat belakang tengok pekerja dia rilek je (aku tak tau pun sape yang jadi pekerja dia time ni).

Dapat!
Last sekali dia kata..

"okey la macam ni, saya suka tengok awak, hari isnin nih awak boleh datang mula kerja"
"eh? dapat dah ke en.?"
"haah.Ini kad saya.Kalau ada apa2 kotek la ye"

Gumbira aku lala~

Rumah
On the way nak balik tu, adik aku hantar mesej

"abang amir mak dah tau kereta tu calar"
"ouh yeke"

Mak aku rilek je kat kerusi. Mak aku tanya pi mana, aku jawab pi keluar bandar pastu beritahu dapat kerja bla..bla.. Mak aku pun start tanya pemenda yang jadi kat kereta dia. Adei aku pun beritahu bla..bla..

"hmm..kalu camtu ganti pakai duit gaji ye"
"iye.."

 Huhu tu la yang berlaku minggu lepas. Lepas dari tu aku bawa lagi kete mak aku tu hehe..


8 Commentores:

Purplelito berkata...

hahahahaha...

AmirHaddatsa berkata...

:)

DiNi berkata...

adeih..bertuah betui yer..

hanis berkata...

taniah... dah dapat keje.... yeeepppi

- m!ss_yaNa - berkata...

"ganti pakai duit gaji yek.."
jgn lupe.. =]

pssst...jgn lupe belanja bile bile da dpt gaji..haha ~~

hady berkata...

aik?
napa segan plak nak mintak keje?
musti pemalu penyegan giler budak ni..

jij berkata...

patot kene sepak ko ni..kesian kete tu..elok2 bawak kete la..

AmirHaddatsa berkata...

huhu yo le miss yana..adei burn2 pitih..

ouh hadi..mybe kut haha..

ish aku tau ar ko terel bwk beskal dri kete..jgn hina aku gni..touching ko tau x jij..