BOSS NAK KUBURKAN BLOG NI, TAPI TAK SAMPAI HATI http://posto-posto.blogspot.com/

Selasa, Jun 17, 2008

Ber''couple haram"


as'kum..huh terkejut aku bila baca artikel bertajuk "ber''couple'' haram". Hoho sebelum nih ada la jugak dengar orang bercerita couple nh sebenarnya hukum haram!. Hmm..aku nih bukan la petah nak bercakap hukum agama, tapi kenyataan yang dikeluarkan tu mesti ada sebab yang..teramat releven. Kalau anda perhatikan sekeliling (kalu anda keluar pergi kemana2) mesti anda akan nampak sepasang manusia, yang mengikut pandangan mata anda, mungkin diorang tu x sejoli, mungkin diorang tu sejoli. kalu anda pergi ke bandar just untuk shopping window, mesti otak+mata anda akan jadi sewel, sebab bersepah-sepah lelaki perempuan berkepit..hmm yang nih aku tujukan kat yang single macam aku le..

minggu lepas aku dengan beraninya pegi jalan kat k.ill sorang-sorang, bukan pe tu kali ke3 aku g k.ill. hari selasa aku pergi petang, bersepah budak melayu bersosial. maaf terkasar bahasa, yang paling jelik sekali ada sorang budak perempuan tu dressing sebijik maca pelacur dalam drama singapura (tajuk drama tu x igt le). pergh bersosial tahap bayang. kalau cun xpe, nih huduh sepang (maaf terkasar sekali lagi).

aku ada seorang kawan perempuan, umur dia 3 tahun lebih muda dari aku, kira sekarang nih tingkatan 4 la. kisah hidup dia nih yang dia pernah cerita kat aku, ada sorang mamat tingkatan 6 rendah (sebaya aku) syok kat dia. aku tak kisah sangat diorang nak bercouple,tapi bila kawan aku nih cerita perwatakan budak tingkatan 6 tuh terus aku jadi tak sedap hati. yela siapa sanggup tengok kawan dia kena tipu kelak dengan laki dayus cam tu..tul x?? dia cerita yang budak tu suka berjudi, merokok, rempit, aku tak rasa dia nak tipu sebab adik dia pun cerita menda yang sama gak iaitu..budak laki tu suka ride RX-Z siput lembab dia kat depan rumah kawan aku tuh. korang agak apasal mamat tu suka ride kat depan rumah dia?? dah tentu mamat tu ada niat buruk bila dia kata, disebabkan kawan aku tuh dia sanggup berubah..leh pecaya ke ngan mamat nih??

sebenarnya bagi pendapat aku, bercouple tu haram bila melanggar syara Islam. contohnya perkara paling asas, pegang tangan, ngan duduk rapat2. itukan haram bagi bukan muhrim, tapi tolong la hormat kat orang lain sama. korang pegang tangan kat tempat awam wat pe?? lepas tu paling nakal pun korang akan wat kat makwe korang, mesti peluk perut tak pun rekod terbaik aku pernah tengok depan mata, mamat buduh tu pergi raba buntut makwe huduh dia masa tengah berjalan sama. adeh..

walaubagaimanapun kalau ada yang terbaca dan korang ada bf/gf, kalau nak tunjuk caring korang tu, pergi la wat kat tempat tertutup. korang cuba letakkan diri korang kat ibubapa yang ada anak kecik, korang sanggup ke dari perbuatan korang tu jadi ikutan budak-budak tuh?? saham dosa makin melonjak la beb! makin kaya korang..

Papepun anda semua boleh merujuk dia laman web nih untuk mengetahui 5 SEBAB MENJADIKAN BER“COUPLE” HARAM. Ataupun taip je "couple haram" kat google.. 127000 ribu keputusan pasal couple..bagi perempuan hormat diri anda tu k..

4 Commentores:

walkoutinsilence berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
walkoutinsilence berkata...

ohhh.kalo meraba dibahagian pinggul ketika bersama2 tu biase dah tgok.sedap kot.hahaha
apo2 jelah.


ntahlah.cinta2 ni
kalo kite ckp.smpai esok pon xabis

ritee? :)

hmm..sleepy berkata...

uish..mtah le..
dria rsa sy kat bhgian piggul nih kurng skit snsitf..

ekeke tul2! tp nih juz ntuk mngingatkn je..

adaliciOus berkata...

over-limit couples are everywhere..
*sigh*