BOSS NAK KUBURKAN BLOG NI, TAPI TAK SAMPAI HATI http://posto-posto.blogspot.com/

Sabtu, Januari 31, 2009

Budu Orang Negeri Sembilan




Hoho, dah teramat lama kau tak update blog. Hmm..nape baru sekarang nak update?

Salam

Ok aku nak buat bancian pada anda. Anda nih orang mana? timur? darat? utara? selatan? atau tengah-tengah? hoh?!

Ok2 pasal aku dulu eh. Aku lahir KL tapi mak aku orang Baling, abah aku pula orang Kemaman. Anda tahu tak tempat nih kat mana? Tahukan? Tapi dalam keluarga aku yang ad jati diri orang utara dengan timur je. Pantai barat takde ye.

Hmm..kenapa ada orang dari negeri lain suka kutuk-kutuk orang pantai timur eh?.

Hoho meh aku cerita kisah aku tak puas hati dengan minah ni.


Rupa dia nih..tak lawa mana pun, fizikal dia pun memang level paling tak mengancam. Tapi dia nih minat kat housemate aku budak Terengganu..adei.. Tapi sikap yang aku paling benci, sikap nak menang. Asyik dia je nak menang, kalau jadi kat korang, korang suka tak? tak kan, kan2? Memang tak mesra alam dia  ni. Tapi ada kawan yang puji dia, dia nih jenis jaga kawan. Aku pun perasan dan aku takde hal pasal tu. Tapi sikap nak menang dan berlagak bagus yang jadi hal. Habis semua benda, tempat makan, orang dia nak ban. Hoh nih memang tabiat korang kena tahan kalau ada kawan cerewet macam nih la. 


Cuma yang jadi baru-baru kami keluar pergi tengok wayang waktu malam (hoho duduk luar kan..) balik tu singgah kedai makan, lama sikit lepas hampir habis (or never ending) topik yang diorang duduk cakap sesama diorang tu, minah nih pun mula la keluar tajuk "Aku Ban Ko". (Hoh! please take note it's not ban (roti) but ban (larangan) pronounce it properly ye). Kitorang masa tu lepak kat kedai orang kelantan (aih kat melaka pun ada juga ye) pastu pelayan permpuan dia pulak lagi berganda-ganda lawa dari dia!. Hoho..Time nih dia kata;

Eh aku benci ar orang pantai timur, asal diorang tu pakai baju kurung?? dah tu pakai tudung pulak? tak panas ke?? eii entah2 lauk yang diorang deserve tu ada yang termasuk dengan tudung tu tak??


Hoho aku tak tahu minah nih spiesis Mr. Bean yang turun dari langit tu ke atau orang baru keluar dari hutan. Kalau korang nak tahu dia nih pakai tudung lebih kurang je. Serius aku kata dia nih memang tak boleh buat bini. Baka tak elok weh. Dah dia cakap camtu ada pulak yang sokong! Orang pantai timur juga. Tapi ni pelik pun aku tak nak taip camne. Yang paling bestnya, dia cuba nak cakap malam tu yang bahasa terengganu dengan kelantan nih teruk!


Minah nih suka makan budu, siap mengaku awal-awal lagi. Nak tahu point pe buat yang dia tu nak menang? 


alah aku cincalok aku makan, budu aku makan aku semua benda aku makan


Hoho entah la ko minah weh. Hoho memang aku nak je debat dengan dia pagi tu (ece), tapi tu la aku nih dah botak sekarang nih, gambar pun takde nak tunjuk..adei2.. Jadi malam tu aku beku sikit dan sokongan psikologi pun takde (kawan aku lagi 2 orang), dan lagi 1..aku memang takleh lawan dengan stail gengste dia bila cakap dengan bebelan kaw2 dari dia. Hoh haritu 1 rumah dah kena dengan dia. Tak leh lawan woo~

Entah la pasal dia. Aku rasa dia nih belum merasa tinggal jauh dengan keluarga. Mungkin jakun kut kalau bawa dia pi tranu atau kelantan. Toktek2 je perangai, bosan weh. 1 rumah bermuka talam dengan dia nih..

5 Commentores:

- m!ss_yaNa - berkata...

walaupun ku anak jati tganu...
tp kutetap bangga menjadi anak tganu..
almaklumlah..dh 9 taon tinggal kat cni...

pesan kat minah tuh :
tudung tuh kan wajib tuk tutup aurat..
mung dok blajor kat koloh ke..??

AmirHaddatsa berkata...

sory ar weh..dio dok reti royak tranu..hehe

hady berkata...

jangan risau mir
saya sokong kamu
saya pun orang terengganu
hehe
tapi rasanya, xdemasalah pun nak bercampur ngan org selatan ke, timur ke, barat ke, afrika ke dan sebagainya

dan bagitau minah tu
zaman zaman puak puak ni dah lama berakhir
kena open up sikit
jangan nak duk fikiran kolot lagi
org pakai tudung ramai ja yg bijak dan excellent
tak caya pi uia, haha

payarumput21 berkata...

Salam..

Hmmm.. maaf la yea.. bukan nak sibuk2.. tapi menyibuk la jugak.. terpanggil sungguh nak letak komeng kat sini..

Berase nok pecoh perut kawang.. Nok suke bace..

Tak pe la.. maafkan lah dia.. mungkin dia pening makan segala cincaluk, budu bla bla bla..

Adoi laaa..

AmirHaddatsa berkata...

uish btul tu hadi!..adeh bleh jdi point nh kalu dia ungkit lgi..dh bosan ngn prangai dia nih..

ekeke..lawak la paya rumput..