BOSS NAK KUBURKAN BLOG NI, TAPI TAK SAMPAI HATI http://posto-posto.blogspot.com/

Selasa, Februari 24, 2009

Hiburan Kelas Ketiga


Salam

Situasi Malaysia hari ni. Obama dah lama angkat sumpah jadi presiden Amerika. Malaysia dah lebih beberapa bulan tamat piliharaya. Amerika sibuk fikir macam mana nak kurangkan masalah inflasi pelaburan disana. Dua industri yang sangat mengkayakan budaya Malaysia; hiburan dan politik. Hiburan untuk lalaikan penganggur penganggur yang dah dibuang kerja. Hiburan untuk sesiapa sahaja yang mahu lupakan inflasi hari ini.

Kenapa nak bimbang? Rizab antarabangsa Bank Negara ada USD91.3 bilion. Malaysia masih kaya dikalangan negara dunia ketiga.

Jangan risau, orang kita masih lagi sangat berminat dengan parti politik. Pelajar tingkatan lima pun dah ada blog politik sendiri. Apa nak hairan dengan Melayu? Gila kuasa? Orang kita kan masih minat bersaing untuk mati. Orang kita masih lagi amatur untuk membuat filem peribadi sendiri, mesti ambil masa untuk belajar. Orang kita kan masih cintakan bahasa lain. Masa?

Jangan risau, orang cina masih wujud kat malaysia untuk running ekonomi Malaysia. Orang india masih wujud untuk isi kekosongan pekerjaan di Malaysia. Orang Indon masih ada keinginan untuk jadi pendatang asing Malaysia. Orang Bangla kan sanggup untuk jadi pencuci tandas di Malaysia. Orang Pakistan masih cintakan gadis Melayu.

Malaysia masih wujud sebab ada golongan ni. Orang Melayu pun masih boleh wujud untuk terus bagi hiburan pada golongan ni dan untuk terus membantu golongan dari negara yang susah. Sebahagiankan masih sanggup untuk bertakliq buta. Malaysia kan rela dijadikan negara kebajikan.

Kredit untuk mohdismail

2 Commentores:

iEn berkata...

macam2 perkara pada masa ini..

atiqahadnan berkata...

malaysia masih mencari identiti negara.. banyak faktor yang membuatkan mereka drastik untuk cepat maju..~

btw proud to be malaysian...