BOSS NAK KUBURKAN BLOG NI, TAPI TAK SAMPAI HATI http://posto-posto.blogspot.com/

Selasa, Oktober 06, 2009

Ammonia, En. Azrin dan MiCET



Salam

Hoho aku agak budak2 hostel mesti kelam kabut semalam.

Korang nak tahu? FAKTA ni!

1. Semalam (6/10) ammonia bocor kat Micet! Ni bukan ammonia yang ringan2, standard industri! Hmm..hebatkan?


2. Tahu x, semua tu terjadi kat lab tempat aku buat projek bisnes biodiesel! 


3. Oh, En. Azrin tu pensyarah aku dari semester 4, dia yang incharge lab tu. 


4. Nak tahu tak? ada orang kata ada instrument kat dalam lab tu meletup tu menyebabkan sorang technician, cedera (tak tahu la parah ke tak) dekat muka, dan En. Azrin tu cedera bahagian tangan. Hah dah sampai 'part' ni, macam2 cerita keluar, sampai En. Azrin koma pun ada.


5. Hmm..sebenarnya sehari sebelum semalam masa aku buat projek dalam makmal tu, aku tengok diorang2 ni kelam kabut baiki instrument machine dalam lab tu. 


6. Oh 1 lagi fakta, semua lab diMicet tak boleh digunakan sementara waktu. Tu bermakna, projek biodiesel aku lambat lagi la siap!


7. Hmm..sebenarnya sehari sebelum semalam, aku dah booking nak gunakan lab tu pada malam semalam, lepas tu jadi macam ni, alahai~ alhamdulillah mujur tak pergi lab semalam.

Hah tu jela faktanya. Semester ni dah 2x arahan kuarantin dikeluarkan. Harap2 la takde kelas hari ni.. :)

5 Commentores:

ZARA 札拉 berkata...

alahai dik~

nasib baik kamu tak pergi~

huhuhu~

amir berkata...

itula psl..serius mujur..

GadisBerstokinBelang berkata...

hahaha budak2 micet yg hiperbola..
en azrin pon gelak dgr cite2 tu..
nseb baek kite takde kat situ kan.. huhuuu~

# myself # berkata...

eh,
adekah anda bdk micet jg?
cmne blh knl hanifa?

amir berkata...

haah la bdk micet jgk..hanifa tu?
dia memb skolah aku dulu