BOSS NAK KUBURKAN BLOG NI, TAPI TAK SAMPAI HATI http://posto-posto.blogspot.com/

Selasa, Ogos 04, 2009

Brand Bas

Salam

Kenapa setiap kali balik mesti dengan Maraliner hah?

Aku rasa aku pengguna setia Maraliner hehe.. Sebab apa? Yela setiap kali balik mesti naik bas merah kelabu. Hoh bukan sebab aku tak nak naik bas brand lain, tapi entah la mungkin sebab mudah dengan servis dia yang tip top!

Korang mesti tahu kewujudan sebiji bas ni..CEPAT EKSPRES. Hoho kamu nak tahu sesuatu?

Waktu ni malam pastu kawan aku nak balik kampung jadi kitorang teman dia kat terminal Alor Gajah

member aku: sam ko balik naik bas apa?
sam: tu hah aku pi balik naik cepat ekspress
member aku: kah! kah! ko balik naik bas cepat sam?? memang cepat la ko nanti!
sam: awatnya pulak?
member aku: bas ko pukul berapa betolak?
sam: 10.30
member aku: kah! kah! nama je cepat tapi servis macam sial!

Paling aku benci sekali bila berurusan dengan tukang jual tiket Cepat ni! Melaka dengan kuantan sama je.. Heh macam taknak kerja je aku tengok.

Pasal Maraliner ni, sebelum ni aku pasti sangat diorang tak buat trip ke Alor Gajah. Tapi lepas aku check kat laman web diorang lepas cuti sems baru-baru ni, heh diorang ada buat ler. Lagipun yang mudahnya korang tak payah nak bekejar pergi beli tiket kat kaunter, online sudey. Tiket pun murah! Trans aku beli sems lepas RM28+ Maraliner RM24. Beza banyak la juga kan.

Aku ingat lepas ni aku cuba brand lain ar pula. Hmm..tengok la..

2 Commentores:

ZARA 札拉 berkata...

una KKKl dik~
best woot~

A I N :) berkata...

selamat berpuasa
jgn ponteng tau hehe :D