BOSS NAK KUBURKAN BLOG NI, TAPI TAK SAMPAI HATI http://posto-posto.blogspot.com/

Sabtu, November 21, 2009

2012: Doomsday




Salam

Akhirnya berjaya juga aku tengok filem 2012, dah lama giler babeng aku tunggu dia tayang!. Oh aku peminat scince fiction. Sebelum cite 2012 tayang, ada lagi satu filem, District 9. Hoho berpuas hati dapat donlod~ Heh memang dah minat, boleh aku katakan Star Wars, Sunshine mungkin Star Trek tu A lagi la kalau nak banding cerita lain. Walopun nak tengok cite fiksyen ni kena pakai imaginasi, tapi kena logik juga. Ada filem aku donlod, macam entah apa-apa efek yang diorang buat.

Tapi senarai A filem fiksyen yang aku penah tengok, aku ingat banyak. Semua dalam drive D dengan DVD.
Sumpah filem Armageddon, Sunshine, Star Wars dengan yang lain-lain tu dah bape kali aku ulang tengok.

Bagi aku, hoho pandangan ni, aku tengok filem fiksyen ni semua sebabkan efek yang diorang buat, biar nampak tak logik, prob hampiri matahari, spacecraft yang kecik tapi custom yang diorang pakai, macam kuno, alien masih perlu hidup dengan graviti, tapi tu ler pasal efek yang diorang buat.

Kita dah biasa sangat tengok cite dalam lingkungan kita, terlalu realistik, kiranya cinta2 pastu masalah sosial yang bodoh semua tu. Pastu, filem ni buat kita fikir pasal masa depan, kalau menda tu betul-betul terjadi, hidup lagi ke kita masa tu?

2 Commentores:

LORD ZARA 札拉 berkata...

hehehe~
awat lambat tengok dik?

amir berkata...

huhu ajk hosmet nk xnk je gi..
smpi nk kena cungkih buntut, nk kena tnjuk kesungguhan bru nk g tgk